Free cookie consent management tool by TermsFeed

Utrecht

grafsteen op maatVastrick grafstenen in Utrecht, daarmee grijpt u op een lange traditie terug. Bastiaan Vastrick is steenhouwer en nu is zijn dochter Stephanie ook steenhouwer en produceert grafstenen. De naam Vastrick in de steenhouwerstraditie is tot 1424 terug te herleiden naar Frankrijk. Een gedenksteen buiten in weer en wind moet van goed materiaal worden gemaakt en daar is natuursteen zeer geschikt voor.

Bij Vastrick weten ze alles van grafstenen en kunnen u vertellen wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn. Veel is er mogelijk op begraafplaatsen maar niet alles. Wij van Vastrick hebben hier dagelijks mee te maken en kunnen u precies vertellen wat er wel en niet kan en mag op de verschillende begraafplaatsen in de regio. Klanten kunnen ook altijd komen kijken in onze showroom en werkplaats, daar zien ze hoe de gedenksteen gemaakt wordt.

Heeft u vragen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Algemene begraafplaats “Daelwijck” Floridadreef 11 3565 AM Utrecht

De modern opgezette en aangelegde begraafplaats dateert van 1967, kleine hofjes waarin de graven liggen zijn overal zichtbaar. Daar is beplanting omheen gezet. Daelwijk biedt particuliere graven voor langere tijd en algemene graven voor 10 jaar aan. Een kindergraf voor langere tijd en algemene kindergraven voor 10 jaar. Urnengraven en een urnenzuil met een apart gedeelte met graven voor Sabiers Mandaeers, dat is een oude godsdienst die op de grens tussen Irak en Iran wordt uitgeoefend. De taal is een tak van het Aramees. Hun belangrijkste boek is De Ginza Raba (De Grote Schat) ook wel bekend als Boek van Adam.

Algemene begraafplaats “Soestbergen” Gansstraat 167, 3582 EG Utrecht

In 1830 is deze begraafplaats naar een Ontwerp van J.D. Zocher jr. aangelegd. Kenmerkend voor die aanleg zijn slingerende paden en oude bomen. In het midden van de begraafplaats is een rotonde van grafkelders gebouwd die in een aantal lagen op elkaar zijn aangelegd. Dat wordt de Ring van Zocher genoemd en is wereld beroemd in de begraafplaats aanleg. Een park in Engelse landschapsstijl is nog de beste omschrijving. Sinds 2001 is de begraafplaats rijksmonument. Graven van Nicolaas Beets en Gerrit Rietveld zijn er te vinden. Soestbergen biedt particuliere graven, keldergraven, kindergraven, her uit te geen monumentale graven, kindergraven urnengraven en urnenzuilen en een apart deel met graven voor Oudkatholieken.

Rooms Katholieke Begraafplaats Sint Barbara Prinsesselaan 2 3583 GZ Utrecht

Aan de oostkant van Utrecht ligt de Sint Barbara begraafplaats waar bisschoppen, pastoors, zigeuners en polen er hun laatste rustplaats. Er zijn vele kunstzinnige gedenktekens te zien langs de lommerrijke lanen in een parkachtige omgeving. Op de begraafplaats is een kapel te vinden in 19eeuwse stijl.

Joodse Begraafplaats Zandpad 3 3552 TJ Utrecht

Tot aan 1789 mochten de joden wel handeldrijven in Utrecht maar er niet wonen. In 1792 kreeg de stad een synagoge en dus ook een Joodse gemeenschap. In 1808 werd de begraafplaats aangelegd. In 1935 is de begraafplaats gerestaureerd en in 1990 deels gerenoveerd er staan ongeveer 800 grafstenen. Tijdens de Tweede Wereld Oorlog is de joodse gemeenschap gedeporteerd. Op de begraafplaats staat een herdenkingsmonument met de tekst: Ter herinnering aan de meer dan 1000 joodse mannen vrouwen en kinderen uit Utrecht en omgeving die gedurende de jaren van de Tweede Wereldoorlog door de vijand om hun jood-zijn werden omgebracht.

Algemene begraafplaats “Kovelswade” Koningsweg 47, 3582 GB Utrecht

Algemene begraafplaats “Tolsteeg” Maansteenweg 1, 3523 SR Utrecht

Over steenhouwerij Vastrick

De steenhouwerij VASTRICK wordt al vanaf 1424 geleid door de steenhouwersfamilie VASTRICK. De huidige directrice is Stéphanie Vastrick. De steenhouwerij is zonder onderbrekingen altijd overgegaan van vader op zoon maar nu in de 21e eeuw is dat van vader op dochter geworden.De Steenhouwerij Vastrick is een familiebedrijf met een geheel eigen signatuur. In de eerste plaats omdat wij in de zeer vele jaren van ons bestaan altijd volledig onafhankelijk zijn geweest. Wij zijn steenhouwers van grafstenen “pur sang”. Sterk in traditie, maar ook eigentijds en vernieuwend.

Enkele klanten over ons

grafstenen vastrick

Meer over Utrecht

Utrecht de domstad heeft circa 335000 inwoners dat is de vierde stad van het land. Het ligt in het centrum van Nederland en is vooral voor de Nederlandse Spoorwegen een belangrijk knooppunt in het treinen net. Al ten tijde van de Romeinen was er aan de Oude Rijn een legerplaats gevestigd. De dom is de hoogste toren van het land met 112 meter. Utrecht is ook het centrum van het Aartsbisdom en daarmee de zetel van de aartsbisschop. Ook de protestante kerk heeft er haar centrale centrum evenals de oudkatholieken. Utrecht heeft 3 universiteiten binnen haar grenzen en een grote universitaire campus de Uithof.