Free cookie consent management tool by TermsFeed

Nieuwegein

grafsteen op maatVastrick grafstenen Nieuwegein worden vanuit het nabije Utrecht geleverd en gemaakt. Bastiaan Vastrick is steenhouwer en nu ook zijn dochter Stephanie is steenhouwer en produceert die grafstenen. Als steenhouwers staan wij met de naam Vastrick in een lange traditie die al tot 1424 teruggaat. Al eeuwenlang maken ontwerpen en plaatsen we gedenkstenen. Het maken van gedenkstenen is ons dagelijks werk. Wij weten wat er kan en mag op de verschillende begraafplaatsen.

Een gedenksteen buiten in weer en wind moet van goed materiaal worden gemaakt en daar is natuursteen zeer geschikt voor. Klanten kunnen ook altijd komen kijken in onze showroom en werkplaats, daar zien ze hoe de gedenksteen gemaakt wordt.

Heeft u vragen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Algemene Begraafplaats “Noorderveld” Structuurbaan 5 3439 MA Nieuwegein

Een in romantische stijl aangelegde begraafplaats met veel bomen en groen niet al te groot van formaat. Noorderveld kent algemene graven voor 10 jaar zonder recht op verlenging en particuliere graven voor 10 of 20 jaar met recht van verlenging. Er is een Rooms Katholiek deel en er zijn urnengraven en urnekelders mogelijk.

Algemene Begraafplaats “Kerkveld” Jutphaas Kerkveld 56 3431 EC Nieuwegein

Sinds 1100 is deze begraafplaats in gebruik. Er zijn zelfs munten gevonden van Ledewijk de Vrome en tufstenen grafkisten uit 1400. Voornamelijk adellijke families uit Jutphaas werden er begraven. De gemeente kocht de begraafplaats aan in 1829 en vormde deze om naar een Algemene Begraafplaats voor de gemeente Jutphaas. De 19e -eeuwse begraafplaats aanleg met slingerpaden en lage buxushagen werden geïntroduceerd. In de 19e eeuw is de begraafplaats nog weer uitgebreid. Er zijn vijf graven van oorlogsslachtoffers op de begraafplaats te vinden. Tot 2011 vonden er alleen bijzettingen in familiegraven plaats. Het plan is weer opnieuw graven uit te geven aan vooral inwoners van Jutphaas.

Over steenhouwerij Vastrick

De steenhouwerij VASTRICK wordt al vanaf 1424 geleid door de steenhouwersfamilie VASTRICK. De huidige directrice is Stéphanie Vastrick. De steenhouwerij is zonder onderbrekingen altijd overgegaan van vader op zoon maar nu in de 21e eeuw is dat van vader op dochter geworden.De Steenhouwerij Vastrick is een familiebedrijf met een geheel eigen signatuur. In de eerste plaats omdat wij in de zeer vele jaren van ons bestaan altijd volledig onafhankelijk zijn geweest. Wij zijn steenhouwers van grafstenen “pur sang”. Sterk in traditie, maar ook eigentijds en vernieuwend.

Enkele klanten over ons

grafstenen vastrick

Meer over Nieuwegein

Nieuwegein heeft ruim 60.000 inwoners een voormalige groeikern aan de rivier de Lek. Nabij oude stadjes als IJsselstein, Vianen en Houten ook een groeikern. Het is al in 1971 samengegaan met vroegere gemeenten Jutphaas en Vreeswijk.