Free cookie consent management tool by TermsFeed

Hilversum

grafsteen op maatVastrick grafstenen Hilversum worden vanuit Utrecht geleverd en gemaakt ook in Hilversum dat immers vlak bij ligt. Bastiaan Vastrick is steenhouwer en nu is zijn dochter Stephanie ook steenhouwer en produceert de grafstenen. Beide staan met de naam Vastrick in een lange steenhouwerstraditie die tot 1424 terug gaat. Dagelijks zijn we met het maken van gedenkstenen bezig. Wij weten wat er kan en mag op de verschillende begraafplaatsen.

Weinig vragen over dit onderwerp zijn ons niet al eens gesteld. Wij willen dan ook graag een uniek monument plaatsen voor onze klanten. Een gedenksteen buiten in weer en wind moet van goed materiaal worden gemaakt en daar is natuursteen zeer geschikt voor. Klanten kunnen ook altijd komen kijken in onze showroom en werkplaats, daar zien ze hoe de gedenksteen gemaakt wordt.

Heeft u vragen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Algemene begraafplaats “Noorderbegraafplaats” Laan 1940-1945 1222 NL Hilversum

Het ontwerp uit 1929 is van de architect Dudok, een statige strakke en ordelijk georganiseerde aanleg met langgerekte paden en een open centraal gelegen midden veld. Deze is omgeven door monumentale bomenlanen die de ingang vormen naar de grafvelden. De grafvelden zijn in kleinere eenheden gegroepeerd die door hagen van elkaar gescheiden zijn zodat er toch een intimiteit ontstaat. Dudok zegt daarover: “Men voelt zich buiten, maar toch als in een vertrek, waarvan de wanden het geboomte en het dak de hemel is”. De aanleg van Dudok stelt hoge eisen aan het beheer, wil het strikte karakter behouden blijven.

Nieuwe algemene Begraafplaats “Bosdrift” Hilversum

De gemeente omschrijft het als het villagebied onder de Hilversumse begraafplaatsen. In 1890 aangelegd door de tuinarchitect L.A. Springer. De graven liggen langs gebogen paden en zijn in de goede tijd van het jaar omgeven door bloeiende heesters en groen blijvende bomen. Meer dan 100 jaar oude Thuja’s. In 1912 is de begraafplaats uitgebreid. De graven staan tussen lelietjes der dalen en zijn in veel gevallen van hardsteen.

Algemene begraafplaats “Zuiderhof” Kolhornseweg 13 1213 RS Hilversum

Joodse begraafplaats Vreelandseweg 1-3 Hilversum

Oude begraafplaats Protestantse kerk Burgemeester Andriessenstraat Hilversum

Rooms Katholieke Begraafplaats “ Sint Barbara” Nieuwlandseweg 40 1215 DA Hilversum

Over steenhouwerij Vastrick

De steenhouwerij VASTRICK wordt al vanaf 1424 geleid door de steenhouwersfamilie VASTRICK. De huidige directrice is Stéphanie Vastrick. De steenhouwerij is zonder onderbrekingen altijd overgegaan van vader op zoon maar nu in de 21e eeuw is dat van vader op dochter geworden.De Steenhouwerij Vastrick is een familiebedrijf met een geheel eigen signatuur. In de eerste plaats omdat wij in de zeer vele jaren van ons bestaan altijd volledig onafhankelijk zijn geweest. Wij zijn steenhouwers van grafstenen “pur sang”. Sterk in traditie, maar ook eigentijds en vernieuwend.

Enkele klanten over ons

grafstenen vastrick

Meer over Hilversum

Hilversum een plaats in het Gooi dat vooral bekend is van de Studio’s van de Nederlandse Televisie Publieke omroep. Die zijn gevestigd op het Mediapark. De gemeente Hilversum heeft 87000 inwoners het had er ooit 100.000. De gemeente promoot zichzelf als tuinstad, vanwege de vele aanwezige tuinen en villa’s. De naam Hilversum komt van Hilverstshem wat woonstede of nederzetting (heem) betekent. De inspecteur Generaal van defensie met zijn generale staf huis nog steeds in Hilversum. Een rol die Prins Bernhard met de Lockheed affaire moest opgeven. Pim Fortuin werd op Mediapark in Hilversum doodgeschoten door Volkert van der Graaf tijdens de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamer. Hilversum heeft een beroemd stadhuis van de architect Dudok die ook de begraafplaats ontwierp.