Free cookie consent management tool by TermsFeed

Driebergen

grafsteen op maatVastrick grafstenen Driebergen worden in Utrecht geleverd en gemaakt en dan van daaruit in Driebergen geplaatst wat immers vlak bij Utrecht ligt. Bastiaan Vastrick is steenhouwer en nu is zijn dochter Stephanie ook steenhouwer en produceert de grafstenen. Beide staan met de naam Vastrick in een lange steenhouwerstraditie die tot 1424 terug gaat. Het maken van gedenkstenen is voor van Vastrick ons dagelijks werk. Wij weten wat er kan en mag op de verschillende begraafplaatsen.

Een gedenksteen buiten in weer en wind moet van goed materiaal worden gemaakt en daar is natuursteen zeer geschikt voor. Klanten kunnen ook altijd komen kijken in onze showroom en werkplaats, daar zien ze hoe de gedenksteen gemaakt wordt.

Heeft u vragen?

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Algemene begraafplaats “Daelwijck” Floridadreef 11 3565 AM Utrecht

De modern opgezette en aangelegde begraafplaats dateert van 1967, kleine hofjes waarin de graven liggen zijn overal zichtbaar. Daar is beplanting omheen gezet. Daelwijk biedt particuliere graven voor langere tijd en algemene graven voor 10 jaar aan. Een kindergraf voor langere tijd en algemene kindergraven voor 10 jaar. Urnengraven en een urnenzuil met een apart gedeelte met graven voor Sabiers Mandaeers, dat is een oude godsdienst die op de grens tussen Irak en Iran wordt uitgeoefend. De taal is een tak van het Aramees. Hun belangrijkste boek is De Ginza Raba (De Grote Schat) ook wel bekend als Boek van Adam.

Oude Algemene Begraafplaats Traaij 6 Driebergen-Rijsenburg

In 1860 werd de begraafplaats gesticht toen de oude bij de hervormde kerk aan de Hoofdstraat vol begon te raken. De aanleg kan formeel genoemd worden met rechte paden. De landschaps architect Copijn uit Groenekan werd aangetrokken in 1900 om voor een uitbreiding te tekenen hij kwam met het ontwerp van de concentrische cirkels die ook nu nog te zien zijn. In 1970 werd de begraafplaats gesloten en sinds 2008 is er een werkgroep actief met de naam Oude Algemene begraafplaats.

Kerkhof Rooms Katholieke kerk “Sint Petrus Banden” de Drieklinken 3972 EC Driebergen-Rijsenburg

In 1869 is deze begraafplaats gesticht op een rechthoekig terrein waar lange paden die als assen op elkaar staan het gebied verdelen. Op de kruising van deze assen staat een groot gietijzeren kruis. Er is een kapel op de begraafplaats en een baar huisje. Beide staan op de Rijksmonumentenlijst. Men is druk bezig om te begraafplaats in een apart rechtspersoon onder te brengen vanwege de fusie van verschillende parochies. Momenteel valt het onder de overkoepelende Sint Maarten parochie.

Over steenhouwerij Vastrick

De steenhouwerij VASTRICK wordt al vanaf 1424 geleid door de steenhouwersfamilie VASTRICK. De huidige directrice is Stéphanie Vastrick. De steenhouwerij is zonder onderbrekingen altijd overgegaan van vader op zoon maar nu in de 21e eeuw is dat van vader op dochter geworden.De Steenhouwerij Vastrick is een familiebedrijf met een geheel eigen signatuur. In de eerste plaats omdat wij in de zeer vele jaren van ons bestaan altijd volledig onafhankelijk zijn geweest. Wij zijn steenhouwers van grafstenen “pur sang”. Sterk in traditie, maar ook eigentijds en vernieuwend.

Enkele klanten over ons

grafstenen vastrick

Meer over Driebergen

Driebergen is een dorp in de provincie Utrecht en is gelegen in een bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Het is samengevoegd met de dorpen Amerongen, Doorn Leersum en Maarn tot de nieuwe gemeente Utrechtse Heuvelrug ook Rijsenburg ligt binnen het dorp Driebergen.