Free cookie consent management tool by TermsFeed

Hoeveel kost een grafsteen of urnensteen?

De gemiddelde prijs van een grafsteen voor een huurgraf van 10 jaar kan al snel € 700,- bedragen en een grafsteen voor een familiegraf kan een aanzienlijke investering vergen van € 1800,- of veel meer. De gemiddelde prijs van een urnensteen ligt meestal 10% lager.

Het hangt van heel veel factoren af die allemaal van invloed zijn op de uiteindelijke prijs. Bijvoorbeeld:

  • Zijn het plaatsen en de vergunningskosten ook bij de prijs inbegrepen of niet?
  • Is de tekst inbegrepen of niet?
  • enz.

Een natuursteen grafmonument is maatwerk. De prijs wordt bepaald door de natuursteenkeuze, het model en de hoeveelheid tekst die men op een grafsteen wil zien staan en allerlei handelingen om het te plaatsen.

Soort natuursteen?

Er zijn dure natuursteen soorten zoals de zwarte materialen en bijzondere geaderde veelkleurige granieten en er zijn goedkope soorten zoals de grijze Royal Impala en sommige marmer soorten. Die prijzen voor de steensoorten worden bepaald door de ligging van de winplaats. Hoeveel moeite moet men doen om ze in Nederland te krijgen.

Uitvoering en model grafsteen?

Veel modellen worden op voorraad gemaakt en in grote series. Dat drukt de prijs omdat machines maar een keer ingesteld hoeven te worden. Een hele grote grafsteen die voor 2 naast elkaar liggende graven bestemd is, zijn aanzienlijk duurder. Samengevat kun je zeggen de prijs wordt bepaald door:

  • Het model, dus hoe groot een gedenksteen precies is
  • De steensoort die men kiest, hoe zeldzaam die wel of niet is en de dikte van de onderdelen
  • De hoeveelheid arbeid die erin gaat zitten deze steen te maken en om de letters erop te plaatsen
  • Het plaatsen van de grafsteen op het graf

Vraag om een offerte en uitleg over de prijs die berekend wordt.

De steenhouwerij Vastrick blinkt uit door zijn zeer overzichtelijke offerte voor een grafsteen of urnensteen. Alles wordt vermeld zoals het materiaal waarvan de grafsteen of urnensteen gemaakt wordt. Dat kan zijn Zwitserse natuursteen, marmer, graniet, kwartsiet, Belgische Hardsteen en nog veel meer soorten.