Free cookie consent management tool by TermsFeed

Wat kost een grafsteen graveren?

Een grafsteen graveren begint ergens bij 600 euro. Die prijs wordt sterk bepaald door wat men allemaal wil graveren en waar de grafsteen zich bevindt. Moet deze van en begraafplaats worden gehaald en vervoerd worden naar een graveer installatie. Of ligt de steen al in de werkplaats. Dat brengt allemaal werk met zich mee en dus ook kosten. Een man en je hebt er twee nodig kosten al zeer snel 50 of meer euro per uur.

Graveren met letters

Bedoelt u met graveren het plaatsen van letters op een gedenksteen dan is daar veel over te zeggen. Het aantal letters is van belang, het materiaal waarin gegraveerd moet worden telt mee. Hard of zacht grote of kleine letters. En dan is de manier van graveren nog eens bepalend. Wilt u standaard letters uit een computer laten komen of is er sprake van een voorstelling die men gegraveerd wil hebben.

Voorstelling graveren

Vandaag de dag kan feitelijk alles wat via een computer aangestuurd kan worden gegraveerd worden. Een heel klein freesje die aangestuurd wordt door het computer programma haalt dan de glans laag van meestal donker gekleurde steen weg. Daarmee is het beste resultaat te behalen. Dit is zeer specialistisch werk waarbij men verstand van frezen en computers moet hebben en dat niet elk bedrijf kan. Vraag altijd een prijs op bij verschillende bedrijven dan kunt u zien waar u het beste terecht kunt met uw vraag.