Home » Grafstenen Utrecht

Grafstenen Utrecht

Natuursteen voor grafmonumenten

Verreweg de meeste gedenkstenen worden nog steeds van natuursteen gemaakt omdat dit materiaal het beste is om buiten, in weer en wind, te gebruiken.  De vele natuursteensoorten zijn voor het gemak in 3 hoofdgroepen verdeeld.

Graniet

is een zeer harde steensoort en wordt bijna altijd glanzend afgeleverd. Deze steensoort heeft ook het minste onderhoud nodig en wordt langdurig door ons gegarandeerd.

Marmer

is een zachte, kalkhoudende steensoort en wordt in de buitenlucht bijna altijd mat afgeleverd. Deze steensoort heeft minstens 1 maal per jaar goed onderhoud nodig en wordt door ons beperkt gegarandeerd.

grafstenen utrecht

staande grafstenen

Staande Monumenten

liggende grafstenen

Liggende Monumenten

grafzerken

Grafzerken

kindergrafstenen

Kinder Monumenten

grafversieringen

Grafversiering

vragen grafmonumenten

Veelgestelde Vragen

Neem contact met ons op

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag.

Vrijblijvend Contact

grafmonumenten vastrick natuursteen

Kwartsiet

Veel mensen noemen het natuursteen. Dat is het ook, maar feitelijk  is het een steensoort opgebouwd uit duizenden laagjes. Dit is een zeer sterke steensoort maar heeft duidelijk zijn beperkingen. Het wordt meestal ruw toegepast, dat wil zeggen, de zijkanten worden ruig in model afgeslagen en de voor- en achterkant worden niet bewerkt maar worden “natuurglad” gelaten. Deze steen heeft beperkt onderhoud nodig en wordt door ons langdurig gegarandeerd.

De Levensduur

Het materiaal voor een grafsteen gaat vaak decennia tot eeuwen mee. Een steen van gepolijst graniet heeft een nagenoeg onbeperkte levensduur en is na duizenden jaren zo goed als onaangetast, zoals uit vele Egyptische graven blijkt. De tekst op een steen van kalk- of zandsteen kan binnen honderd jaar al onleesbaar zijn geworden.

Zeer eenvoudige graven worden soms gemarkeerd met een houten kruis dat meestal binnen een paar jaar zal zijn vergaan.

De Prijs

De gemiddelde prijs van een grafsteen voor een huurgraf van 10 jaar kan al snel € 700,- bedragen en een grafsteen voor een familiegraf kan een aanzienlijke investering vergen van € 1800,- of veel meer.